-->

vrijdag 28 februari 2014

C&S WS #108 - Glitter Glamour Powders and Dust

Hoi bloggers!
Vandaag is het mijn beurt om jullie iets te mogen laten zien en ik wilde graag een techniek met jullie delen. Ik ben gek van glimmers maar er zijn zoveel verschillende soortsen glimmers en poeders dat ik mijn eigen manier gevonden heb om ze te gebruiken! Ik wilde aan de hand van veel foto’s laten zien hoe ik de hele fijne poeders gebruik.  De zogenaamde “ dust”  zeg maar!
Benodigdheden:
- Glossy Accents of transparent opdrogende lijm.
- Glue Pad *
- Fijne zachte kwast
- De poeder **
- Stempels
- Gewone inkt
- A4 papiertje
- Papier voor je project of uitprobeersel

*Een Glue pad is eigenlijk een inktkussen gevuld met lijm. Je stempelt dus eigenlijk gewoon met lijm!

Ik ben begonen met het stempelen van een afbeelding die ik wilde bewerken met **Glitterdust van 'Elizabeth Craft Designs'
Naast de afbeelding wil ik een chique tekst welke ik ga stempelen met de Glue Pad en daarna ga bewerken met dezelfde dust.


Leg alvast het A4tje klaar welke je van te voren even door de midden kunt vouwen zodat je er je poeder mee  kunt opvangen. Door de vouw  kun je het overtollge poeder gemakkelijk weer terug doen in het potje….

1) de Glue Pad


Stempel je teks of plaatje met je Glue Pad en veeg met je kwast de poeder erop. * Ik dip mn kwast gewoon in het potje en tip voorzichtig op de gestempelde tekst. Na twee tellen kun je het overtollige poeder gewoon wegvegen. Je hoeft het niet te laten drogen of te verhitten!

2) Met Glossy Accents
Ik werk nog steeds met het A4tje eronder om het overtollige poeder op te kunnen vangen.

De Stempel die ik als eerst gezet had wil ik nu gaan bewerken. De vrouw op de afbeelding heeft een ketting om haar pols gewikkeld en deze wil ik laten Glimmen! Ik  heb de ketting overgetrokken met glossy Accents en vervolgens besprenkeld met de poeder. Niet vegen of duwen want dan krijg je vlekken! *Dip je kwast in de poeder en tik met je vingers alsof je een sigaret aftikt boven je te bewerken plaatje. Zo voorkom je de vlekken!Daarna heb ik hetzelfde herhaald voor  de oorbellen. !!!Laat het vervolgens goed drogen!!!!
Nadat je het hebt laten drogen kun je het overtollige poeder eraf halen/vegen of zoals ik tippen. (zachtjes tikken)
Vervolgens moet het er ongeveer zo uitzien!

Je kunt deze techniek voor verschillende poeders en dusts gebruiken zoals bv de Perfect Pearls van Tim Holtz. Let echter wel op dat de glitters niet te grof worden voor de Glue pad want dan blijven ze minder goed plakken! Je kunt dan beter de Glossy accents gebruiken!
Ik hoop dat jullie het leuk en vooral leerzaam vonden! Mochten er nog vragen of opmerkingen zijn schroom niet, ik hoor het graag!
Groetjes en een fijne dag!
XOXO Cis-sy

8 opmerkingen:

 1. Wat heb je dat leuk uitgelegd!
  Kende glue pad nog niet.....
  Grappig deze techniek, vergelijkbaar met embossing maar toch weer anders!
  Groetjes Jacomijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En klopt. Het heeft veel weg van embossing maar dit heeft hoef je niet te verwarmen! En het resultaat is daardoor net weer anders.
   Is leuk en heel gemakkelijk om te doen! Xoxo

   Verwijderen
 2. Wat gaaf, Cissy.
  Mooi effect en ziet er ook erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke tutorial Cis! Ga het zeker een keer uitproberen.

  Xx Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke techniek Cis!! En heel duidelijk uitgelegd!!
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gave techniek! Heel leuk! Hugs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Duidelijke uitleg, bedankt daarvoor.
  Groetjes birgit

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je wel voor je leuke reactie op mijn blog. Wat heb je hier een leuke tutorial gemaakt, heel duidelijk uitgelegd. Ik heb nooit zo de meerwaarde gezien van een glue pad maar na jouw tutorial moet ik er toch maar eens een aanschaffen!
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen