-->

vrijdag 31 januari 2014

Doily Experiment

Goedemorgen!!

Ik heb een vriendin, tevens college, en die is helemaal verslaafd aan Pinterst. Uuuuren kan ze pinnen! en ik volg haar uiteraard maar word helemaal gek "gepinned"!! haha. Het voordeel is wel dat ik niet heel pinters af hoef te zoeken want als ze iets leuks tegen komt verteld ze het gelijk! ;)

Nu kwamen we van de week gebakken paper tegen en wilden we dit eens uitproberen op Doilies! Ze vind ze anders zo saai! haha

onze koffie Doilies!

Links boven is een " kale Doily" de andere zijn verschillend bewerkt met een sensepad, thee, gewone koffie, espresso, lucht gedroogd of oven gebakken! Het verschil kun je vrij duidelijk zien vind ik want de espresso is duidelijk donkerder en de overgebakken doilies zijn harder en hebben een donkere rand. (De twee donkere en het hartje komen uit de oven de andere zijn of met een fohn of lucht gedroogd.)



We hebben de Doilies in de espresso gelegd, even laten intrekken en toen op een ovenschaal gelegd. Let wel op dat je de goede kant naar boven legt want deze kleurd mooi! De onderkant blijft vrij licht!
Ook hebben we gekeken wat het verschil is wanneer je de Doily afdept voor je hem in de oven doet of wanneer je hem direct in de oven legt... Je krijgt een soort vlekken patroon! Dus afhankelijk of je dat wel of niet wilt kun je ze afdeppen of niet.

Even in de oven!
Let wel goed op wanneer je een hete lucht oven hebt anders vliegen ze de hele oven door! haha dat was bij ons dus het geval! En wat met koffie of thee kan, kan ook met rode wijn dachten wij!!


Hier mijn resultaten!
Links boven een kale, daarop eentje thuis voorbewerkt met distress inkt om het verschil te laten zien de kleine erop is koffie lucht gedroogd. De twee donkere zijn met espresso uit de oven. Daarop eentje uit de rode wijn uit de oven. Die daarop is wijn met espresso uit de oven, geeft net wat meer een vintage look vond ik! En de laatste helemaal rechtsvooraan is bewerkt met rode wijn in de oven en daarna koffie spetters en gedroogd voor de warmte ventilator! (bij gebrek aan een fohn want ik was natuurlijk op mn werk hihi)

Ik hoop dat jullie het leuk vinden en er iets aan hebben! Ik vond het in ieder geval erg leuk om uit te proberen!!

Groetjes XOXO Cis-sy

11 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig idee! Altijd leuk dat uitproberen, prachtige resultaten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee. Ziet er ook super gaaf uit.
    Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi hoi

    wat leuk ik ken het idee wel heb het zelf nog nooit gedaan. ga ik zeker een keertje doen. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
    fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahahahahaha wat leuk! En bedankt voor de tips! Ben ook fanatiek pinner maar was deze nog niet tegen gekomen ;-)
    Groetjes Jacomijn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Graag gedaan! En deze foto's zijn van ons zelf dus kan zijn dat je hem niet tegengekomen bent nog ;) hihi Ik zet hem wel bij mij eigen pinterst!
      Xoxo

      Verwijderen
  5. Ziet er leuk uit Cis! Leuk is dat altijd he om nieuwe dingetjes uit te proberen en dan te kijken hoe het uitpakt?!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Uhhhhmmm!!!!. Verslaafd?????. Hoe kan je dat nou zeggen. Haha. Was wel fun. Xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een gaaf resultaat!! En kan me indenken dta het heel leuk is om te doen :-) Dankjewel voor het delen!
    Lieve groetjes, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen